Lokale gastronomiczne spotyka się obecnie nawet w niewielkich miejscowościach. Polacy zawsze lubili się bawić, ale obecnie wszelkiego typu imprezy wolą przenosić do restauracji niż organizować je w domu. Dotyczy to nawet niewielkich przyjęć. Tak duże zainteresowanie bazą gastronomiczną przyczyniło się do jej znacznego rozbudowania. A wraz z nim zwiększyła się konkurencja, większe wymagania mają także sami klienci. Dla nich liczy się przede wszystkim jakość jedzenia oraz obsługi. Nie mogą one pozostawiać niczego do życzenia. Niektórzy sprawdzają nawet projekt lokalu gastronomicznego. Ten aspekt może wydawać się niezbyt ważny, ale często okazuje się kluczowy chociażby dla jakości oraz swobody zabawy. Jeżeli restauracja czy sala są źle rozplanowane, wówczas bardzo utrudnia to spędzanie w nich czasu. A wśród gości prowadzi do zdenerwowania, nie mówiąc już o braku szans na przyjemne spędzanie czasu. Warto sprawdzić gdzie ulokowany jest parkiet i czy miejsca jest wystarczająco dla wszystkich zaproszonych.