SKŁADNIKI:
1. Słoiczek marynowanych grzybków (375 ml)
2. Słoiczek rolmopsów w occie (375 ml)
3. 1,5 kilograma ziemniaków
4. 6 marchewek
5. Puszka zielonego groszku
6. 8 jajek
7. 1 duża cebula
8. Majonez
9. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
WYKONANIE:
Ziemniaki wyszorować i ugotować w mundurkach. Marchewkę obrać i ugotować w osobnym garnku.
Jajka ugotować na twardo, obrać i ostudzić. Z rolmopsów zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Grzybki osączyć z zalewy i pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę pokroić według uznania ( w kostkę, półtalarki, plasterki).
Ostudzone ziemniaki obrać i także pokroić w kostkę. Groszek dokładnie odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i wymieszać z majonezem. Przed podaniem schłodzić.