Składniki:
1. 80 dag indyczych wątróbek
2. 8 pomidorów
3. 35 dag młodej fasolki szparagowej
4. 3 młode cebulki
5. 1 szklanka drobiowego bulionu (może być z kostki)
6. 2 ząbki czosnku
7. 5 łyżek oleju
8. 3 listki laurowe
9. Kilka ziarenek pieprzu czarnego
10. Szczypta cukru
11. Zioła do dekoracji
12. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Oczyścić wątróbki, umyć i pokroić. Fasolkę, przebrać, oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Pomidory umyć, sparzyć i obrać ze skórki, wydrążyć pestki.
Cebuli i czosnek obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i zeszklić na nim pokrojoną cebulkę i czosnek. Dodać fasolkę i pomidory wraz z przyprawami. Zalać bulionem i dusić do miękkości.
Wątróbki usmażyć na pozostałym oleju i dodać do warzyw. Przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Przed podaniem udekorować świeżymi ziołami.